Inženjerska geodezija

Inženjerska geodezija predstavlja geodetsko praćenje objekta u izgradnji (niskogradnja/visokogradnja)

Inženjerska geodezija - opis usluge

Inženjerska geodezija je grana geodezije koja se bavi geodetskim praćenjem i nadzorom objekata tijekom izgradnje, kako niskogradnje (kao što su ceste, mostovi, tuneli) tako i visokogradnje (poput zgrada, nebodera, industrijskih postrojenja). Inženjerska geodezija služi za precizno određivanje položaja, visine, oblika i dimenzija objekata, kao i za osiguranje njihove točne geometrije i stabilnosti tijekom izgradnje.

Podloga za projektiranje

Geodetska podloga za projektiranje je geodetski situacijski prikaz stvarnog stanja terena u položajnom i visinskom smislu. Na geodetskoj podlozi prikazuje se stvarno stanje terena, odnosno stvarno stanje međa i objekata na čestici/česticama koje čine obuhvat zahvata.

Iskolčenje objekata i izrada elaborata iskolčenja

Iskolčenje objekata prije gradnje i izrada elaborata iskolčenja zakonska je obaveza za stambene i poslovne građevine. Iskolčenje objekta je geodetska usluga prenošenja na teren projektiranih dimenzija, visina i položaja točaka određenog objekta.

Geodetski situacijski nacrt izvedenog stanja objekta

Geodetski situacijski nacrt stvarnog stanja je prikaz stvarnog stanja na terenu izrađen na temelju geodetske izmjere, a još ga nazivamo geodetska situacija. Izrađuje se u svrhu ishođenja akata prostornog uređenja ili potrebnih akata za legalizaciju i evidentiranje građevina. 

Geodetski nadzor

Geodetski nadzor obuhvaća skupinu radnji kojima je svrha kontrola izvođenja radova izvođača, odnosno kontrola usklađenosti izvođenja radova sa projektiranim zadatkom od strane investitora.

Praćenje pomaka i deformacija

Praćenje stanja zgrade uključuje geodetska mjerenja koja prikazuju eventualne pomake i deformacije objekta, bilo da se radi o novom objektu koji zahtjeva praćenje od početka upotrebe ili o nekom starijem objektu koji je zbog vanjskih utjecaja postao nesiguran za upotrebu. 

Pošalji nam poruku

Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja i pružiti vam informacije koje su vam potrebne.

Trebate stručnjake za inženjersku geodeziju?

Ostale geodetske usluge

Koristimo najnoviju tehnologiju i opremu kako bi osigurali najvišu razinu naših usluga.

Sa širokim rasponom usluga koje nudimo, uključujući izradu geodetskih elaborata, geodetsko snimanje i izradu katastarskih planova, možemo osigurati kvalitetna rješenja za sve vaše potrebe. 

Moderna oprema

Koristimo najmoderniju tehnologiju radi osiguranja najkvalitetnijih i najefikasnijih rješenja za naše klijente.

Kvalitetna usluga

Kvalitetnu uslugu pružamo kroz pažljivu analizu potreba klijenata, primjenu najboljih geodetskih praksi te stalno usavršavanje i prilagodbu novim tehnologijama i metodama kako bismo osigurali zadovoljstvo i povjerenje naših klijenata.

Pristupačne cijene

Nudimo kvalitetne geodetske usluge po pristupačnim cijenama, prilagođavajući se potrebama klijenata i pružajući transparentnost u troškovima.

zašto odabrati geovid?

Bez komplikacija i okolišanja

Više od 10 godina iskustva

S ponosom ističemo više od deset godina iskustva u pružanju visokokvalitetnih geodetskih usluga, što jamči stručnost, pouzdanost i profesionalnost u svakom projektu.

Stručan i pouzdan tim

Naš tim se sastoji od stručnih geodetskih profesionalaca koji kombiniraju svoje bogato znanje i iskustvo kako bi pružili usluge vrhunske kvalitete i zadovoljili potrebe naših klijenata.

Sigurno i pouzdano izvođenje

Osiguravamo sigurno i pouzdano izvođenje svih geodetskih usluga, pridržavajući se najviših standarda kvalitete i sigurnosti kako bismo osigurali uspjeh svakog projekta.

Projekt u dogovorenom roku

Jamčimo izvršenje projekata u dogovorenom roku, pridržavajući se strogo postavljenih rokova kako bismo osigurali zadovoljstvo i mirnoću naših klijenata i uspješnu realizaciju projekata.