Geodetski elaborat

Geodetski elaborat za katastar i zemljišnu knjigu

Parcelacijski elaborat (dioba ili spajanje)

Parcelacijski elaborat je dokument kojeg izrađuje ovlašteni geodetski izvoditelj, a temeljem kojega se vrši promjena oblika i površine čestice u katastru i zemljišnoj knjizi.

Razlikujemo parcelaciju građevinskog i poljoprivrednog zemljišta.

Geodetski elaborat za evidentiranje podataka o zgradama i drugim građevinama (upis objekta)

Evidentiranje objekta je postupak kojim se objekti evidentiraju u katastru i zemljišnoj knjizi. Osim zakonske obveze evidentiranja objekta u katastar i zemljišnu knjigu, objekt je potrebno evidentirati zbog kupoprodaje, za potrebe dobivanja hipotekarih kredita, prijave prebivališta/boravišta i dr.

Geodetski elaborat usklađenja katastra i zemljišne knjige sa stvarnim stanjem

Usklađenje podataka katastra i zemljišne knjige (gruntovnice) je postupak u kojemu se usklađuju podaci o nekretnini upisani u katastru i zemljišnoj knjizi (gruntovnici) sa stvarnim stanjem na terenu.
Neusklađenost podataka može biti u pogledu brojeva čestica, naziva općine, površina, vlasnika/posjednika i sl.

Geodetski elaborat katastra vodova/infrastrukture

Katastar infrastrukture sadrži podatke o vrstama, odnosno namjeni, osnovnim tehničkim karakteristikama, trenutačnom korištenju i položaju izgrađene infrastrukture te imenima i adresama njihovih vlasnika, odnosno upravitelja. U katastru infrastrukture evidentiraju se novopostavljeni vodovi, postojeći do sad neevidentirani, napušteni ili uklonjeni vodovi i drugi objekti koji joj pripadaju elektroenergetske, elektroničke komunikacijske, toplovodne, plinovodne, naftovodne, vodovodne i odvodne infrastrukture.

Geodetsko snimanje vodova obuhvaća izmjeru položaja lomnih točaka vodova, izmjeru visinskih lomnih točaka vodova, križanja s ostalim vodovima, izmjeru pripadajućih objekata te prikupljanje podataka o osnovnim tehničkim osobinama voda (profil cijevi, vrsta materijala i dr. ) i vlasniku (upravitelju) infrastrukture.

Etažiranje

Etažiranje je postupak kojim uspostavljate vlasništvo nad točno određenim dijelom zgrade, tj. nad Vašim stanom i njemu pripadajućih dijelova. Uspostavljeno vlasništvo možete upisati u zemljišne knjige.

Pošalji nam poruku

Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja i pružiti vam informacije koje su vam potrebne.

Trebate geodetski elaborat za katastar i zemljišnu knjigu?

Ostale geodetske usluge

Koristimo najnoviju tehnologiju i opremu kako bi osigurali najvišu razinu naših usluga.

Sa širokim rasponom usluga koje nudimo, uključujući izradu geodetskih elaborata, geodetsko snimanje i izradu katastarskih planova, možemo osigurati kvalitetna rješenja za sve vaše potrebe. 

Moderna oprema

Koristimo najmoderniju tehnologiju radi osiguranja najkvalitetnijih i najefikasnijih rješenja za naše klijente.

Kvalitetna usluga

Kvalitetnu uslugu pružamo kroz pažljivu analizu potreba klijenata, primjenu najboljih geodetskih praksi te stalno usavršavanje i prilagodbu novim tehnologijama i metodama kako bismo osigurali zadovoljstvo i povjerenje naših klijenata.

Pristupačne cijene

Nudimo kvalitetne geodetske usluge po pristupačnim cijenama, prilagođavajući se potrebama klijenata i pružajući transparentnost u troškovima.

zašto odabrati geovid?

Bez komplikacija i okolišanja

Više od 10 godina iskustva

S ponosom ističemo više od deset godina iskustva u pružanju visokokvalitetnih geodetskih usluga, što jamči stručnost, pouzdanost i profesionalnost u svakom projektu.

Stručan i pouzdan tim

Naš tim se sastoji od stručnih geodetskih profesionalaca koji kombiniraju svoje bogato znanje i iskustvo kako bi pružili usluge vrhunske kvalitete i zadovoljili potrebe naših klijenata.

Sigurno i pouzdano izvođenje

Osiguravamo sigurno i pouzdano izvođenje svih geodetskih usluga, pridržavajući se najviših standarda kvalitete i sigurnosti kako bismo osigurali uspjeh svakog projekta.

Projekt u dogovorenom roku

Jamčimo izvršenje projekata u dogovorenom roku, pridržavajući se strogo postavljenih rokova kako bismo osigurali zadovoljstvo i mirnoću naših klijenata i uspješnu realizaciju projekata.